{{ showmenu }}

Desirée van der Kuijl - NBVT

  • dag van de houtbouw

Op zaterdag 17 juni 2023 stellen bouw- en infrabedrijven met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlandse publiek tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw. ‘Houtbouw Lente’ sluit daar graag bij aan en organiseert de Dag van de HOUTbouw.

Deze dag biedt jong en oud de kans om te ervaren hoe we met hout bouwen en zelf de unieke sfeer te beleven. Houtbouw verdient in Nederland veel meer aandacht, omdat het een van de meest veelbelovende en duurzame oplossingen is voor de huidige uitdagingen in de bouwsector.

Houtbouw Lente nodigt uit
“Tijdens de Dag van de HOUTbouw laten we graag aan een breed publiek zien wat er wél kan en hoe dit in de praktijk werkt. En dat is hard nodig, omdat de traditionele bouwmethode onder druk staat door milieuproblemen, grondstof schaarste, technologische ontwikkelingen en de vraag naar duurzame oplossingen. Dit stimuleert de verschuiving naar meer duurzame bouwmethoden, zoals houtbouw. Bij houtbouw is de CO2-uitstoot bijvoorbeeld aanzienlijk lager dan bij traditionele bouwmethoden en hout slaat zelfs CO2 op.”

Houtbouw Lente
Houtbouw Lente is een samenwerkingsverband van 8 Brabantse woningcorporaties: Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz. Ze zien houtbouw als één van de manieren om bij te dragen aan het verlagen van CO2 uitstoot én het opslaan van CO2. Samen realiseren zij in twintig voorloopprojecten in totaal ongeveer duizend sociale huurwoningen in houtbouw.

Tijdens de Dag van de HOUTbouw is er een route die langs 4 houtbouw-locaties in Uden en ’s-Hertogenbosch gaat. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op deze bouwplaatsen. Op de website van Houtbouw Lente staat een interactieve routekaart met adressen en openingstijden. Zo kan iedereen goed voorbereid op pad gaan.

Voor de ‘Rapportage Woningbouw in hout’ heeft HoutbouwersNL onder andere samengewerkt met Houtbouw Lente.