{{ showmenu }}

Desirée van der Kuijl - NBVT

Ons bereikte het trieste bericht dat na een slopende ziekte Mark Timmer is overleden. De algemeen directeur van Vadeko Winsum, specialist in duurzame prefab houtskeletbouwconstructies te Winsum en bestuurslid van de sectie Houtbouwsystemen (NBVT) werd slechts 41 jaar oud.

Mark Timmer begon in 2007 zijn houtbouwloopbaan met de oprichting van Domestic Prefab Houtconstructies. Met vijftien gemotiveerde medewerkers en een goede neus voor de behoefte van opdrachtgevers, was de groei van de onderneming bijna vanzelfsprekend. Eind 2014 bereikte hij met compagnon Wiebe Postma een akkoord over de overname van Vadeko. De beide ondernemingen werden in 2015 versmolten tot Vadeko Winsum (Fr). Het aantal personeelsleden groeide al gauw tot inmiddels circa 100 medewerkers met een jaarlijkse productie van ruim 200.000 m2. In de Vadeko Groep zijn verder Vadeko Marum opgenomen en Vadeko Montage.

Als bestuurslid van de sectie Houtbouwsystemen zette Mark zich sinds 2015 vol energie in voor het houtbelang en het wel en wee van de sector als kwalitatief betrouwbare toeleverancier aan de bouw. Ook speelde hij als lid van de klankbordgroep een gewaardeerde rol bij de ontwikkeling van het nieuwe NBVT-beleidsplan. Het bestuur van de sectie Houtbouwsystemen zal zijn deskundigheid, innovatieve passie en gedrevenheid voor houtconstructies erg missen, maar zeker ook zijn gewaardeerde persoonlijkheid. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten. Mark Timmer laat een vrouw en twee dochters na. Wij wensen hen veel sterkte met dit grote verlies.