{{ showmenu }}

HoutbouwersNL, het keurmerk voor betrouwbare geïndustrialiseerde houtbouwsystemen.

Een combinatie van zekerheid van kwaliteit en duurzaamheidsvoordelen. Bedrijven met het keurmerk HoutbouwersNL zijn gespecialiseerd in het produceren van elementen en modules van houtskeletbouw, CLT of combinaties. Ze worden geleverd als dak- en gevelelementen, maar ook als complete woningen of utiliteitsgebouwen.

Weten waarom je goed zit met HoutbouwersNL

HoutbouwersNL zijn bedrijven die houtskeletbouw, CLT, modulebouw of dak- en gevelelementen leveren met het Keurmerk HoutbouwersNL. We zijn aangesloten bij de sectie Houtbouwsystemen van de NBvT (Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie).

 • Met KOMO certificatie wordt de juistheid van de toegepaste materialen, samenstelling constructie en het productie proces vastgelegd en kwalitatief getoetst door het onafhankelijk certificatie instituut SKH.
 • Periodiek worden onaangekondigde controles door SKH uitgevoerd bij de aangesloten bedrijven om te beoordelen of de kwaliteit van het proces en de producten overeenkomt met hetgeen is vastgelegd in de certificatie.
 • KOMO certificatie draagt bij aan een goede kwaliteit van het bouwwerk.

 • KOMO certificaten borgen de van toepassing zijnde Bbl eisen.
 • Aanvullend op de eisen uit het Bbl, worden er in deze KOMO certificaten (private) eisen gesteld, die de kwaliteit het geleverde producten in haar toepassing borgt
 • Wij werken samen met betrouwbare partners (toeleveranciers) die KOMO gecertificeerde producten toeleveren.

 • Wij hebben onze werkprocessen vastgelegd in IKB (Interne Kwaliteitsbewaking), waarmee kwaliteitsborging binnen het bedrijf is geregeld.
 • Gedurende het gehele productie- en bouwproces wordt hierop gestuurd en eventueel projectmatig verfijnd.
 • Wij hebben jarenlange ervaring met houtbouwsystemen. Rond 1970 zijn de eerste grootschalige houtskeletbouw projecten in Nederland gerealiseerd.
 • Er is sprake van vergaande automatisering en mechanisering in onze productie, waardoor een hoge en constante kwaliteit wordt geleverd.
 • Wij werken volgens de QRM (Quick Response Manufacturing) methode; dit maakt planningsafspraken eenvoudig en betrouwbaar.

 • Er kan volledig worden vertrouwd op hetgeen geborgd is door het KOMO certificaat.
 • Dit betekent minder risico en minder werk voor de kwaliteitsborger en/of aannemer.
 • Het bouwdossier is hierdoor gestandaardiseerd, eenvoudiger en overzichtelijker. Dit bespaart tijd en geld.
 • De borgingsinstrumenten van o.a. KIK en Woningborg waarderen de KOMO certificaten in hun methodiek. Met een KOMO certificaat wordt het risicoprofiel van onze producten of werkzaamheden geminimaliseerd.

 • Constructief en prettig overleg met o.a. opdrachtgevers (particulieren, woningcorporaties e.d.) architecten, adviseurs, kwaliteitsborgers en (hoofd)aannemers.
 • Minder risico tijdens het bouwproces maakt samenwerking tussen partners in de bouwketen prettiger en efficiënter.
 • We maken duidelijke afspraken met bouwpartners en komen deze na.

We zijn in het bezit van FSC, PEFC, Keurhout of STIP certificatie. Deze certificatie systemen worden door TPAC beoordeeld en gecontroleerd.

Beter weten. Zeker bouwen.

Blijf op de hoogte.

De veranderingen gaan snel op dit moment. Wij doen er alles aan om je up to date te houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

  Beter weten wat wij doen.

  Steeds meer mensen kiezen voor bouwen met hout. Bedrijven met HoutbouwersNL-keurmerk staan voor top-of-class houtbouw. Kijk hier wat onze kennis en ervaring ook voor jouw bouwproject kan betekenen.

  Bekijk meer projecten
  ​​M’DAM – het houten woongebouw in Monnickendam.

  In Monnickendam heeft De Groot Vroomshoop in opdracht van BMB Ontwikkeling het woongebouw M’DAM gerealiseerd. Een massief houten woongebouw met 62 duurzame appartementen, opgebouwd uit 106 houten (CLT) modules.

  Producent: De Groot Vroomshoop Groep B.V.           Productontwikkelaar / Architect: Finch Buildings
  © Kees Hummel Fotografie

  Prefab houtskeletbouw woning te Den Ilp.

  Deze woning is volledig opgetrokken in prefab houten elementen. De elementen zijn onder KOMO-certificering geproduceerd en gemonteerd. Ook zijn de elektravoorzieningen fabrieksmatig (luchtdicht) ingebouwd.

  Producent: Houtbouw ‘t Zand

  Vakantievilla’s Maasbree

  Ontwikkeling circulair bouwsysteem in hout voor MDX. Bouwsysteem voldoet aan bouwbesluit, is volledig terugneembaar en flexibel in vorm en afmeting.

  Producent: Verhoeven Timmerfabriek

  Houten gevelelementen

  Producent: Frank van Roij

  Hotel Jakarta

  Producent: Derix

  Modulaire woningbouw

  Producent: Barli