{{ showmenu }}
Wie zijn wij
Wat leveren wij

Sectie Houtbouwsystemen – onderdeel van de NBVT (Nederlandse Branchevereniging Voor de Timmerindustrie) – bundelt de krachten van professionele partijen in de bouwketen in aansluiting op maatschappelijke ontwikkelingen en ter stimulering van geïndustrialiseerde houtbouwsystemen. Onze kernwaarden zijn gebaseerd op maximale gezondheidskenmerken, het hoogwaardige kwaliteitsniveau en het unieke duurzame karakter van houtbouwsystemen.

Onze visie

De samenleving en bouwketen worden geconfronteerd met veel en grote veranderingen. Denk hierbij aan klimaatverandering, materiaalschaarste, woningtekorten en het capaciteitsgebrek aan personeel bij bouwbedrijven.

Het is duidelijk dat deze veranderingen en het groeiende besef ervan grote consequenties hebben voor materiaal- en systeemkeuzes van bouwsystemen. Wij stellen daarbij vast dat hout, als hernieuwbaar materiaal, bijdraagt aan circulair en biobased bouwen en verlaging van CO2 in ons milieu. Daarnaast dragen houtbouwsystemen bij aan een hogere industrialisatiegraad, flexibel bouwen, reductie van stikstof, maar ook aan zachtere waarden als beleving en leefcomfort.

Door geïndustrialiseerde houtbouwsystemen bij belanghebbenden in de bouwketen te stimuleren en verder tot ontwikkeling te brengen, wordt er kwalitatief hoogwaardig gebouwd en zien wij uitstekende kansen het marktaandeel voor onze Leden en Deelnemers sterk te verbeteren.

Tijdens Leden- en Deelnemersvergaderingen wordt kennis met elkaar gedeeld en ontwikkelingen besproken. Hierbij is Jos Lichtenberg de dagvoorzitter.

Bestuursleden sectie Houtbouwsystemen

 • Gerard Beltman – namens de leden en tevens hoofdbestuurslid NBVT – De Groot Vroomshoop Groep BV
 • Rob Dekker – namens de leden – Houtbouw ’t Zand BV
 • Ed Lokhorst – namens de leden – Ursem Modulaire Bouwsystemen BV
 • Leon Janssen – namens bouwende leden – Janssen Bouw
 • Bert Geerts – namens de deelnemers – Morgo Folietechniek BV
 • Rijk Leusink – namens de deelnemers – ITW Construction
 • Gerben Dijksman – namens sectiebestuur Naaldhout VVNH – Heuvelman
 • Mariëtte Willems (secretaris) – secretaris sectie Houtbouwsystemen – NBVT

 

Gerard Beltman
Algemeen Directeur – De Groot Vroomshoop
Rob Dekker
Eigenaar – Houtbouw ’t Zand
John van der Doelen
Directeur – Barli
Leon Janssen
Eigenaar – Janssen-Bouw
Bert Geerts
Directeur- Morgo Folietechniek
Rijk Leusink
Commercieel Manager Benelux – ITW Construction
Gerben Dijksman
Manager inkoop en voorraadbeheer – Heuvelman Hout
Mariëtte Willems
Secretaris sectie Houtbouwsystemen - NBVT

De sectie Houtbouwsystemen behartigt de belangen van houtbouwers die het onderstaande produceren en/of coördineren:

 • Houtskeletbouw
 • Kruislaaghout (CLT)
 • Modulaire systemen
 • Dakelementen
 • Gevelelementen

Binnen deze sectie zijn er ook ‘Deelnemers’ aangesloten. Deelnemers zijn bedrijven, niet zijnde houtsbouwer, die belangstelling hebben voor het werkgebied en de activiteiten en doelstelling van de sectie Houtbouwsystemen steunen.

Kiezen voor houtbouwsystemen is kiezen voor een hoge kwaliteit van bouwen, duurzaamheid en wooncomfort. Bij houtbouwsystemen bestaat de constructie van een gebouw of een onderdeel uit een naaldhouten raamwerk, CLT of een variant hierop. De afwerking van gevels en daken kan in principe van elk materiaal zijn. De afzonderlijke elementen worden op basis van een vooraf uitgebreid besproken ontwerp in de fabriek gefabriceerd, inclusief leidingen. Deze elementen worden op de bouwplaats razendsnel gemonteerd. Een woning/gebouw dat bestaat uit een houtbouwsysteem is in de gebruiksfase door toevoeging of weglating van elementen eenvoudig aan te passen en uit te breiden.

Bij betonnen elementen moet na de bouwfase eerst het bouwvocht uit de woning/het gebouw trekken. Houtbouwsystemen zijn droog en direct klaar voor de verdere afbouw. Het is een lichte bouwmethode, waardoor een zware fundering niet nodig is.

Lees meer over de redenen om voor houtbouwsystemen te kiezen