{{ showmenu }}

Bouw jij al met hout?

Om substantieel bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen en de woningbouwopgave, wil Nederland opschalen met geprefabriceerde houtbouwsystemen en daarbij ook zoveel mogelijk gebruikmaken van biobased materialen, zoals hout. Met deze praktische en toegankelijke informatie willen wij een bijdrage leveren aan de kennis over het bouwen met houtbouwsystemen (houtskeletbouw, CLT, modulebouw, gevel- en dakelementen).

 

Voor woningcorporaties is de rapportage “woningbouw in hout” opgesteld, maar is ook voor alle andere partijen vooraan in de bouwketen interessant. Deze kun je hier downloaden.

Het Handboek houtskeletbouw is digitaal opgenomen in de databank van Kennisinstituut ISSO en ook bij ISSO als gedrukte versie te bestellen. Deze is in 2021 volledig geactualiseerd en geeft veel technische informatie over houtskeletbouw van ontwerp tot gebruiksfase.

De timmerindustrie speelt een steeds belangrijkere rol in de bouwwereld. Om als branche daar goed op voorbereid te zijn, is de juiste kennis en goed opgeleid personeel van het grootste belang. Reguliere opleidingen voorzien daar onvoldoende in en bouwstudenten krijgen te weinig specifieke kennis mee. Daarom wordt de opleiding “HSB voor professionals” georganiseerd, onder regie van Hout en Meubileringscollege en in samenwerking met de NBvT. Geïnteresseerd? Lees hier dan alles over de opleiding.